• darkblurbg
    Anticonceptie
    Ook wanneer je (even) niet zwanger wil worden kun je bij ons terecht. We geven je advies en kunnen eventueel medicatie voorschrijven of een spiraaltje plaatsen.

Iedereen is anders en dat vraagt dus ook een persoonlijke benadering wanneer het gaat over anticonceptie! Je kunt bij ons terecht voor meer informatie, het voorschrijven van recepten en het plaatsen van spiralen.

Iedereen kan bij ons terecht, je hoeft hiervoor geen cliënt te zijn geweest bij onze verloskundigenpraktijk. Ook wanneer je nog nooit bevallen bent of wanneer je last hebt van overgangsklachten. Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven. Ook zijn wij geschoold om het spiraal bij je te plaatsen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog.

Adviesgesprek

Wij kunnen je helpen bij het maken van een keuze voor anticonceptie. We gaan met je in gesprek over je voorkeuren en je medische voorgeschiedenis. Wij informeren je over de voor- en nadelen van de verschillende anticonceptiemiddelen en helpen je bij je keuze. Indien gewenst kunnen we een recept voorschrijven.

Kosten?
Ben je bij onze verloskundigenpraktijk onder controle geweest dan hoort dit gesprek bij de verloskundige zorg en is dus kosteloos.

Ben je nog niet 'bekend' bij ons dan plannen we hier een apart consult voor in, de kosten hiervan zijn €25,-. Deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De reden hiervan is dat we je medische voorgeschiedenis in kaart moeten brengen voordat we je kunnen adviseren.

Spiraal plaatsen

Wij kunnen verschillende spiralen plaatsen. Je hoeft hiervoor niet al bekend te zijn bij ons in de praktijk. Je bent ook welkom indien je nog nooit zwanger bent geweest. We plaatsen ook regelmatig spiraaltjes bij jonge vrouwen en vrouwen met overgangsklachten.

De afspraak duurt ongeveer 20 minuten. Vóór de plaatsing doen we een inwendige echo om de ligging van je baarmoeder te controleren en een zwangerschap uit te sluiten. Vervolgens zullen we de spiraal plaatsen. Na de plaatsing maken we een controle afspraak over 4 weken om te kijken hoe het gaat en maken we een echo om te kijken of het spiraal nog steeds goed zit.

Kosten?
Het plaatsen van het spiraal kost €63,53. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden deze kosten rechtstreeks aan ons.

Spiraal verwijderen

Je kunt ook bij ons terecht voor het verwijderen van je spiraal. Je krijgt na het verwijderen, indien gewenst, meteen informatie over een eventuele kinderwens en gezond zwanger worden.  Ook kun je direct een nieuw spiraaltje laten plaatsen of advies krijgen over andere anticonceptie.

Kosten?
Het verwijderen van je spiraal wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Indien dit niet het geval is zullen wij geen kosten doorberekenen.