• darkblurbg
    Gefeliciteerd!
    Je bent zwanger! Een spannende tijd breekt aan. Op deze pagina lees je wat je van ons kunt verwachten tijdens deze bijzondere periode.

Een spannende tijd breekt aan... op deze pagina lees je wat je van ons kunt verwachten tijdens deze bijzondere periode.

Wil je je aanmelden? Zodra je een positieve test hebt kun je je direct bij ons aanmelden. Je hebt hier geen verwijzing van de huisarts voor nodig. De snelste weg is telefonisch, via 073 2032595, we kunnen dan meteen een afspraak inplannen. Maar je kunt ook online het aanmeldformulier invullen. 

Klik hier om je aan te melden

Controles (zorgpad)

Tijdens je zwangerschap kom je ongeveer 15 keer bij ons op controle. Genoeg tijd om elkaar te leren kennen dus. Nadat we het intake gesprek hebben gehad passen we het zorgpad aan op jouw situatie en jouw wensen. 

Natuurlijk weet je vooraf nooit hoe je zwangerschap gaat verlopen, dus dit plan kunnen we ten alle tijden aanpassen.

 

Echoscopie

Tijdens je zwangerschap krijg je verschillende echo's (indien je dit wenst). Alle echo's worden op onze locatie in Nieuwkuijk gemaakt. Standaard worden de echo's gemaakt bij 8, 11, 20 en 32 weken. Indien het medisch noodzakelijk is kunnen we extra (echo) onderzoek inzetten. Deze echo's worden ook vergoed door de zorgverzekeraar.
Indien je het leuk vindt om vaker naar je kindje te kijken dan kun je een pretecho laten maken. Ook hiervoor kun je bij ons terecht. Dit noemen we een pretecho, omdat dit geen onderdeel uitmaakt van medisch noodzakelijk zorg moet je deze echo's zelf betalen.
Wij maken gebruik van de nieuwste echo-apparatuur van Samsung. Na afloop krijg je een digitale link om de foto's thuis te bekijken.

Cursussen & informatieavonden

Het is goed om je voor te bereiden op de bevalling, zeker als je voor het eerst gaat bevallen. Als je weet wat je ongeveer kunt verwachten, zul je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet zien.
Om je voor te bereiden op de komende bevalling en het ouderschap worden er verschillende cursussen en informatieavonden gegeven. Deze vind je op de website van Geboortecentrum Heusden.

Leefstijl

Je leefstijl is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. We proberen je daarom te motiveren om zo gezond en gelukkig mogelijk te leven. Dit is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kindje. Wij ondersteunen je daarom graag indien tips of adviezen wil. Zo werken we samen met een diëtiste en voedingsconsulent, fysiotherapeut, psychotherapeut en stoppen-met-roken coach. Je bent vrij om hier gebruik van te maken.