• darkblurbg

Over Verloskundigenpraktijk Samen

Zwanger zijn doe je samen! Voor deze slogan hebben we natuurlijk niet voor niets gekozen. Je zwangerschap is een bijzondere gebeurtenis die je niet alleen zelf beleeft maar deelt met je partner en de mensen om je heen. Wij weten ook hoe belangrijk de verloskundige hierbij is. Zij begeleidt jou en je partner in de groei richting de komst van jullie kindje. Zwanger zijn doe je dus ook met je verloskundige!

Graag stellen we je voor aan ons team. Binnen de praktijk zijn verloskundigen, echoscopisten en een praktijkondersteuner werkzaam. Wij werken samen om jouw zwangerschap zo gezond en prettig mogelijk te laten verlopen.

De praktijk bestaat uit drie verloskundigen; Daniëlle de Louw, Carlijn Maessen en Judith van den Biggelaar. Wij zijn er als team voor om jouw zwangerschap, bevalling en kraambed zo goed en natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Wij staan voor persoonlijke aandacht en professionele begeleiding en we hebben uiteraard oog voor jouw eigen wensen met betrekking tot de verloskundige zorg. Tijdens je zwangerschap zul je ons afwisselend tegenkomen zodat je ons allemaal leert kennen.

Daarnaast zijn er gespecialiseerd echoscopisten werkzaam om je alle echo's binnen de praktijk te kunnen aanbieden en werkt onze praktijkondersteuner Sanne van Rijswijk achter de schermen om de praktijk draaiende te houden.

Werkgebied & Locaties

Wij zijn werkzaam in de volgende dorpen in Gemeente Altena en Gemeente Heusden:

Wijk en Aalburg, Genderen, Veen, Eethen, Meeuwen, Babyloniënbroek, Spijk, Drongelen, Heesbeen, Oud-Heusden, Heusden, Herpt, Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Elshout, Doeveren, Bokhoven, Hedikhuizen & Haarsteeg

Je kunt je direct bij ons aanmelden, je hebt geen verwijzing nodig. Woon je buiten ons werkgebied en wil je wel graag bij ons onder controle? Neem dan contact met ons op. We kunnen dan kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Onze praktijk heeft meerdere locaties door heel gemeente Heusden, zo zijn we altijd makkelijk bereikbaar. Onze hoofdlocatie ligt in Nieuwkuijk. Op deze locatie zijn alle voorzieningen aanwezig en kun je ook in de avond terecht. Hier staat ons echoapparaat en organiseren we regelmatig workshops en cursussen.

Nieuwkuijk
(Hoofdlocatie)

Middelweg 11
5253CE te Nieuwkuijk

Heusden
(Spreekuurlocatie)

Kasteellaan 28-29
5156CJ te Oud-heusden

Genderen
(Spreekuurlocatie)

Teisterbaan 1
4265 JS te Genderen

Vlijmen
(Spreekuurlocatie)

Coming soon...

Geboortecentrum Heusden

Verloskundigenpraktijk Samen is onderdeel van Geboortecentrum Heusden.

Ons centrum bied alles wat je nodig hebt tijdens de zwangerschap, zoals zwangerschapcursussen, workshops, (pret)echo's en kraamzorg. Je mag hier gebruik van maken, maar je bent natuurlijk vrij om voor andere zorgverleners te kiezen. 

Wat wij willen bereiken is dat je, tijdens deze bijzondere periode in je leven, goede informatie krijgt en goed voorbereid de bevalling en het ouderschap tegemoet gaat.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede zorg. Je moet er immers op kunnen vertrouwen dat je bij ons in goede handen bent. 

Al onze verloskundigen:

  • staan ingeschreven in het BIG-register
  • staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundige
  • Alle termijn, diagnose en 20 weken echo's worden gemaakt door gecertificeerde echoscopisten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister van de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland)

Betalingen en voorwaarden

De kosten voor de verloskundige zorg worden betaald door de zorgverzekeraar. Houd er rekening meer dat sommige onderzoeken, zoals echoscopie of bloedonderzoek, wel van je eigen risico afgaat. Voor meer informatie over vergoedingen  kijk in onze app.

Privacy

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, zal alleen met jouw toestemming met derden worden gedeeld. Als verloskundige hebben wij een beroepsgeheim.  Landelijk worden de gegevens van alle zwangeren bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor. Voor meer informatie over privacy kun je ook ons privacystatement lezen. 

Klachten

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent over de begeleiding vanuit onze praktijk en dat je met een goed gevoel terug kijkt op de zorg die je hebt ontvangen. 

Het kan echter onverhoopt toch zo zijn dat je klachten hebt over de verloskundige hulp of over de bejegening die je van ons ontvangen hebt. Om klachten goed af te handelen zijn wij aangesloten bij het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg.

Heb je een klacht? Klik dan hier om te kijken wat je kunt doen